linkedin-icon    facebook-icon

 

SerendipiteitSpel

In dit Gelukkig zijn moet je durven, wordt Geluk uitgelegd als het vinden van je levenspad, of wel je ‘dharma’. De vertaling uit het Sanskriet is ‘het vinden van het hogere doel in je leven’. Als je dan stapje voor stapje je dromen volgt, ontstaat er goddelijke timing. Er ontstaat Serendipiteit: betekenisvolle spontane ontmoetingen en gebeurtenissen. Je kunt leven vanuit het credo Verwacht het onverwachte.

Wil jij ook meer Serendipiteit in je leven? Doe dan het Serendipiteit Spel!

Uit de geschiedenis en uit vele bronnen blijkt dat bijvoorbeeld bij wetenschap, literatuur, kunst en muziek de meest interessante resultaten het gevolg zijn van allerhande toevalligheden. Dit wordt aangeduid met de term serendipiteit. Serendipiteit is dan de kunst van het vinden van iets waardevols. Maar het houdt wel in dat het belangrijk is om alert te zijn en open te staan voor toevalligheden en signalen.

Het SerendipiteitSpel laat spelers op speelse wijze ervaren wat de belangrijke ontdekkingen in het leven, in loopbanen en in relaties zijn. Zijn ze toevallig? Of kun je het toeval leren te ontdekken voordat het je toevalt?

Door het spelen van het spel kunnen mensen zicht krijgen op (latente) talenten die zij wellicht nodig hebben voor een vraagstuk, een dilemma, waar ze mee bezig zijn. Waar zij mee worstelen, van wakker liggen of waar zij juist heel warm voor lopen. Dat vraagstuk kan op het gebied van loopbaanontwikkeling liggen, maar vragen van spelers gaan ook over problemen met de leidinggevende, het evenwicht vinden tussen werk en privé of hoe ze een succes van een eigen onderneming of project kunnen maken.

Met het SerendipiteitSpel kunnen spelers:

  • onvermoede talenten en nieuwe mogelijkheden opsporen;
  • zicht krijgen op de persoonlijke ontwikkelingsrichting;
  • inzichten verzamelen voor toekomstige loopbaanstappen;
  • nieuwe wegen vinden voor betere samenwerking in teams;
  • verrassende ideeën vinden om verhouding werk en privé te verbeteren;
  • onzekerheden leren te aanvaarden en te gebruiken.

Het spel kan individueel gespeeld worden, in tweetallen, maar ook in groepen en teams. Het is geschikt om te spelen met mensen die elkaar al kennen en waartussen een vertrouwensband bestaat, maar ook in (nieuwe) teams, projectgroepen, mensen die samen vergaderen, enz. Het spel is daarmee bijzonder geschikt voor professionals zoals loopbaanadviseurs, coaches, docenten, trainers en opleiders die, afhankelijk van hun doelgroep en vraagstukken, voor verschillende spelvarianten kunnen kiezen.

Als Facilitator van het Serendipteit Spel zie ik hoe deelnemers door middel van kleine stapjes, inzichten en momenten van passie bijdragen aan het grotere Geluk. Dit is ook voor jou mogelijk. Wil je ook meer Serendipiteit om het geluk te vangen? Wacht niet langer en schrijf je in voor het SerendipiteitSpel.